Helva-kwarkijs

Een bak helva, mijn trouwe koelkaststamgast. Ik koop zo’n bak en vergeet er vervolgens frequent van te eten. Want ja, wanneer eet je nou helva? Gelukkig is het eeuwen houdbaar. Voor wie het niet kent: helva is een Turkse zoetigheid op basis van sesam, suiker en olie. Het is mierzoet, maar het doet ook wat zout aan. Het smelt op je tong en je kunt het bij de exotische supermarkt in verschillende varianten kopen.

Mijn ijsje: wat fijn toch dat je in enkele minuten zoiets lekker kunt maken. Nou goed, het moet dan nog wel enkele uren in de vriezer. In het geweldige boek Veggiestan staat een recept voor helva-ijs, op basis van room en met een kruidige chocoladesaus erbij. Die maak ik van de winter een keer. Mijn helva-ijs is een zomerijsje en snel gemaakt.

Kwark-helva ijsjes

voor 3 ijsjes

175 g kwark
50 g helva (ik had pistache, maar een andere smaak kan ook)

Pureer de helva met een lepel kwark. Roer dit dan door de rest van de kwark en lepel het in ijsvormpjes. Na een uur of drie in de vriezer kun je ze eten.

één reactie

  1. Oh Helva! Ik koop dat niet meer want ik eet me er helemaal misselijk aan… ooit in een Turks Restaurant in Utrecht warme Helva als dessert gehad, mijn tafelgenote en ik zaten echt te knorren zo lekker :-) Deze ijsjes lijken me ook heerlijk! groetjes Esther

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*