Herfstkwarktaart

P. vindt het leuk om kwarktaart te maken. Zeker sinds we van de zomer een receptje in ELLE Eten zagen met fijne verhoudingen. Stiekem wilde hij de taart weer met bosvruchtenmaken, maar ik pleitte ervoor dat hij zich aan het seizoen zou conformeren. En hij vond mijn minibetoog wel steekhoudend. De smaakmakers zijn mijn idee, de speculaasjes in de bodem het zijne.

Herfstkwarktaart
8-10 stukken

75 gr. digestives
75 gr. speculaasjes
50 gr. roomboter
400 gr. roomkaas
75 gr. griekse yoghurt of volle kwark
100 gr. suiker
2 eetlepels bloem
3 eieren (2x het hele ei, 1x alleen de eidooier)
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel kaneel
2 grote biologische appels, ongeschild
zest van 2 biologische sinaasappels
kaneel
2 eetlepels honing

lage taartvorm 28 cm. doorsnede
roomboter om in te vetten

Snijd de appel in dunne plakjes, leg ze uit op een bakplaat met bakpapier. Strooi hier de sinaasappelzest over en verdeel de honing over de appels. Laat zacht worden in de oven op 100 graden in ongeveer een half uurtje.

Verkruimel de koekjes met de roomboter in de keukenmachine. Verdeel over de ingevette bakvorm en druk aan met je handen of een lepel. Zet de bodem 10 minuten op 180 graden in de oven.
Klop de roomkaas glad in de keukenmachine, voeg dan de eieren, de yoghurt, suiker, bloem, olijfolie en kaneel toe.
Haal de bodem uit de oven, stort de vulling erin en zet opnieuw in de oven. Zet de oven na een kwartiertje terug naar 100 graden en bak de taart dan nog 45 minuten.
Draai de oven uit, zet het deurtje een klein beetje open en laat de taart nu nog 45 minuten in de oven staan.

Beleg de afgekoelde taart met het appelmengsel en strooi er kaneel over.

3 reacties

  1. Dus dat hebben we gemist.. peccato!

  2. mmmmmmmmmh
    damn, dat ziet er lekker uit
    *smelt*

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*