Het aspergetripje

Het woord alleen al leidt tot watertanden. Asperges. Je ontkomt er al sinds vorige week niet meer aan. De witte wijnen liggen uitgestald en zelfs de supermarkt heeft ze al van Nederlandse bodem.

Maar als ik asperges eet, dan wil ik ze ook zeker weten vers en niet die al dagen liggen uit te drogen in de supermarkt.
Dus reed ik met mijn lief die zich voor de gelegenheid in witte kleding had gestoken (een lopende asperge!) door de Zuid-Hollandse polders naar aspergeboerderij Noordam in Woubrugge. Het was toevallig open dag, dus konden we het veld op lopen om naar de asperges in de grond te kijken. Met ons waren er nog wel zeker honderd mensen, maar die stonden nagenoeg allemaal te snaaien op het marktje, waar wijnen en kazen te proeven waren. We keken nog even bij de sorteermachine en toen was het moment eindelijk aangebroken.
In het winkeltje was het druk, maar we hebben toch twee kilo witte AA’s te pakken gekregen (6,95 per kilo).

We gaan er niet iets heel spannends mee doen, want ze zijn zo al heel erg lekker. Een sausje van harde eidooier*, geprakt met roomboter, zout en bieslook.

Ik vroeg mijn kapper gister of ze al asperges had gegeten dit seizoen. Ze bekende nog nooit asperges te hebben gegeten en vroeg me hoe ze er van binnen uitzagen. Met laagjes, zoals een prei? Of meer als een wortel? Het was dat ik al in een stoel zat, anders was ik steil achterover geslagen van verbazing. Maar ik gaf wel lief antwoord.

* van eieren van de kippen van mijn vriend Gijs uit Twente.

6 reacties

  1. Als belg zou ik zeggen, à la flamande…

  2. Heerlijk!!! Ik ga morgen wat asperges halen op de markt. :-)))

  3. Wat leuk dat je de aspergehof ook ontdekt heb! Ik koop er bijna elke week een kilo. Tip: hun eieren zijn ook heel vers, dus als die uit Twente op zijn :-)

  4. Dan zou ik wel erg ver moeten rijden voor mijn eieren haha, ik heb het niet voor niets over het ‘tripje’.

  5. Een aspergehof in Woubrugge, niet gek om te weten, want zo af en toe ben ik daar ook nog wel in de buurt natuurlijk… Ik heb ze dit seizoen in Etten-Leur gekocht, waar m’n zus nu woont. Van die hele dikke, lekker hoor.

    Fraaie foto trouwens!

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*