Het nodige ijs

Ik bevond me in een winkel in een identiteitscrisis. Ik had geboortepostzegels nodig en ging er naar binnen, omdat ik buiten het post-logo zag hangen. Eenmaal binnen bleek het een tijdschriftenhandel, postkantoortje en videotheek ineen. Gedreven door mijn chocoladedrift dook ik meteen op vrieskast met potten ijs, want die staan altijd in videotheken (naar het schijnt).

En oja, ik had ook nog postzegels nodig. Bij de kassa kregen de hormonen de overhand, dus in plaats van dat ik zei dat ik postzegels moest hebben, zette ik de pot ijs neer en zei: “Zo, deze heb ik nodig!” Ik corrigeerde mezelf natuurlijk direct: “Nouja, nodig…nodig…”, wreef over mijn buik en concludeerde: “Ja, deze heb ik echt nodig. En ook nog geboortepostzegels graag.”

“Ach, dat ene pondje meer of minder maakt nu ook niet meer uit”, zei de dame achter de toonbank met een knipoog.

één reactie

  1. Hahaha, wat een leuk verhaal!

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*