Home Baked – Yvette van Boven en Oof

Nou, dat was niet vervelend hoor, om voor de boeklancering van Home Baked uitgenodigd te zijn. Er waren sappige olijven, grandioos lekkere amandelen met een specerijenkorstje en hapjes van een dienblad. En natuurlijk was daar Yvette van Boven, die enthousiast-bescheiden (zij kan dat) elke gast hartelijk ontving, een praatje hield en ook nog mooie boeken uitdeelde.

HB | COVER.indd

Home Baked is de dikkere zus van de Home Made boeken. Wat mij betreft kun je al je bakboeken opbergen en dit mooie exempaar ervoor in de plaats zetten. Met heel veel basisinformatie, ontbijtbaksels, brood, cakes, koeken, pasteien, hartige en zoete taarten en een resthoofdstuk genaamd ‘patisserie’ (ik citeer: “alles wat hierboven niet paste: is het gebak? Is het een toetje? Het is heel erg lekker in elk geval“) is dit boek nogal compleet.

yvetteschocotaart
(die rare veeg in het cacao daar bovenin met dank aan mijn ongeduldige peuter)

Ik bakte alvast een heerlijke chocolade-olijfoliecake met grapefruitrasp en yoghurtcakejes met citroen. Ik deed er bij beide recepten tien minuten langer over dan de aangegeven bereidingstijd; ik heb het idee dat de tijden wat aan de krappe kant zijn, maar laat je hierdoor vooral niet weerhouden de keuken in te duiken met dit boek.
Niet alleen de recepten, maar ook de teksten zijn meer dan de moeite waard. Ik schreef het al eerder over Home Made Winter (en eindigde met een quote uit die recensie zelfs op de achterflap van de eerste druk Home Made Zomer): bij de verhaaltjes van Yvette heb je het idee dat ze naast je zit, gezellig met een kop koffie.
Het boek telt niet alleen 386 pagina’s maar ook nog twee fijne leeslinten en die hangen in mijn boek momenteel verwachtingsvol bij de pastinaak-appelcake en de Turkse pide. Morgen plaats ik een recept voor een een lekkere chocolade-pecannotencake uit dit boek.

Met de heerlijke aquarellen en tekeningen van Yvette en de rauwe, soms wat malle foto’s van Oof Verschuren (ik zag een dominosteen naast een taart liggen) is het boek een volwaardig nieuw familielid in de Home-reeks.

Home Baked | Yvette van Boven | 29,95 euro | Fontaine Uitgevers | 386 pagina’s

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*