IJskoffie in de KeepCup

keepcup

Dat ik dol ben op ijskoffie zullen degenen die mijn eetgebabbel ook via de social media volgen, zeker niet ontgaan zijn. Ik maak ‘m altijd volgens mijn eigen recept voor ijskoffie. Wat ik tot op heden heb verzwegen, is hoe ik elke keer loop te klungelen met het plaatsen van de beker met ijskoffie-in-wording in de vriezer. Niet alleen is er structureel te weinig ruimte, maar ook krijg ik zo’n vriezerla nooit echt soepel dicht (ja, die moet eens gebikt worden). Ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar als ik zo’n la sluit dan schiet ik steeds een stuk naar voren en de ijskoffie over de rand. Wie weet moet ik eens bikken, maar het kan natuurlijk ook anders: de ijskoffie in een afgesloten mok doen. Een schoteltje als deksel gebruiken, werkte ook al niet en dus ging ik op zoek naar iets anders.

De KeepCup! Ik had ‘m al eerder gezien, maar omdat ik nooit echt met koffie onderweg ben, had ik ‘m ondanks hoog leukgehalte nog niet gekocht.

Bij Zen Kitchen zag ik een zonnige en nu ik die in huis heb, kan ik weer vlekke(n)loos ijskoffie uit de vriezer toveren. Officieel zou hij niet tegen hele hoge of lage temperaturen kunnen, maar het materiaal is hetzelfde als bij de meeste vriezerdozen en bovendien staat ie natuurlijk niet zo lang in de vriezer, dus kan het prima. Het deksel beschermt tegen lekken, maar je moet er niet mee gaan schudden of in je tas doen natuurlijk.

Ik heb een Sunlight KeepCup large. Daarmee heb je echt een reuzegrote ijskoffie helemaal voor jezelf. Eigenlijk waren twee medium KeepCups handiger geweest; dan kon ik P. af en toe ook een ijskoffie geven ;) Nu moet ik steeds zo’n enorme sloot helemaal zelf opdrinken. Vervelend hè?

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*