“Ik vind doppers niet lekker” & reuzeravioli met doperwtjes

Mijn peuter maakte een grap aan tafel. “Ik vind doppers [doperwten – redactie] niet lekker.” 10 seconden later: “HAHAHAHA, ik maak ook een grap!”. Hij vond dat zelf zo enorm grappig, dat wij het ook grappig vonden.

Want wie lust er nou niet van die reuzeschattige, frisgroene piepertjes? Wij hebben net als vorig jaar maar een lullige oogst uit eigen tuin. We kunnen er twee keer van eten. Dus dan moet je het natuurlijk wel goed doen. Met zelfgemaakte reuzeravioli.

Ik had het beste pastadeeg dat ik ooit maakte; van 200 gram heel fijn griesmeel, 2 eieren, een scheutje olijfolie en een beetje water. Zijdezacht, maar heel stevig. De vulling bestond uit zelfgemaake ricotta, citroenrasp en citroensap, rucola en parmigiano reggiano.

De ravioli maakten we met de raviolivorm die ik van mijn moeder kreeg. Ge-ni-aal. Makkelijk, snel en foolproof. Binnenkort gaan we er empanada’s mee maken.

4 reacties

 1. “Want wie lust er nou niet van die reuzeschattige, frisgroene piepertjes?”

  Ik. Vind er echt he-le-maal niks aan. Nooit iets aan gevonden en zal er ook nooit iets aan vinden. Vieze meelballetjes, bah. Uit blik echt niet te eten, maar ook ingevroren of vers kunnen ze me niet bekoren. Als kind heb ik dankzij de doppers geleerd hoe je pillen heel door moest slikken. Bah.

  Ik denk, ik zeg het maar even. ;-)
  En ik ben niet de enige hoor.

 2. Vers een meelballetje? Echt niet! Je hebt als kind gewoon te vaak platgekookte pot-erwten gegeten.

 3. huh robin, een meelballetje? proef eens een vers kleintje, ongekook, de lente in een bolletje!

 4. Haha, nee hoor, want als kind weigerde ik ze gewoon te eten. En later kwam ik ze alleen nog maar in restaurants tegen en dan alleen in de betere restaurants die met het seizoen meekoken.
  Laatste nog bij de Matroos en het Meisje. Ik eet ze nu gewoon braaf op, maar mijn tafelgenoot liet ze lekker liggen. Dus ik ben echt niet de enige die niet van doppers houdt. Vers of niet.

  Er staat me zelfs iets bij van een 2 of 3 sterrenrestaurant waar we doperwtjes kregen. Nee, het ligt echt niet aan de versheid, ik vind het gewoon een mislukte groente. Zien er grappig uit, maar zijn gewoon niet lekker.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*