In de Sabijnse heuvels en Rome

Ik was er even niet hoor.

Eerst kwam ik om in het verjaardagsgeweld van mijn kleuter. Een handje kleuters kwam pizza’s bakken. Aan het eind van het partijtje gleden we allemaal uit over de bloem op de vloer en zat de tomatensaus overal. Maar leuk en lekker! De Italiaanse mama die er ook was vond de pizza’s (die echt te dik waren met te veel tomatensaus) zelfs de lekkerste die ze ooit at in Nederland.

collageSabijnseheuvels

En daarna vloog ik met twee Vegatopia collega’s naar Rome, alwaar we op een trein hopten en de Sabijnse heuvels in gleden. Gastheer Stefano van agriturismo Le Mole sul Farfa, wachtte ons op en reed ons met één hand aan het stuur de bochtige, hoge heuvels door (ik ging kapot! hoogtevrees). Gelukkig was er bij aankomst een glas zalige droge prosecco, die ik in de week na thuiskomst meteen online bestelde.

verfrissingSabijnseheuvels

stefanoingrot

We aten ge-wel-dig, wandelden langs fruitbomen en beekjes naar een abdij, hielpen in de moestuin en lieten ons door Stefano en zijn peutertje leiden door de donkere Villa Romana van voor het jaar nul met een olijfoliemakerij erin.

Nog geen vakantieplannen? Overweeg dan een bezoek aan Stefano en Elisabeth. Ook heel leuk om te combineren met Rome. Ik was afgelopen oktober nog in Rome, maar werd wederom erg blij van al het lekkers en moois daar.

 

aperitivoRome_2014

goodiesnarome2014

Lees hier meer over de agriturismo Le Mole sul Farfa en de leuke activiteiten in de streek. En lees hier meer over de oude Romeinse villa met de olijfoliemakerij.

Meer culinaire tips voor Rome

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*