Knoflook uit de vriezer

Begin oktober pelde ik bovenstaande knoflookbollen en stopte de tenen in de vriezer, op aanraden van dame Raya (kijk, en iemand die ooit televisiekok was en bovenal een echte lieverd, moet ik wel geloven dat snap je).
Ik kreeg vragen of het wel kon, knoflook in de vriezer. Destijds wist ik het nog niet zelf, maar nu enkele maanden later, wel.

Het kan. De tenen worden bij ontdooiing wel wat glazig, maar dat is geen bezwaar voor het gebruik. De smaak is iets bloemig geworden. Dat kan snel omslaan naar aardeachtig, maar dat is nog niet het geval gebleken. Ik stopte het zelfs in knoflooksaus. Volgende winter weer. En jullie ook, toch?

6 reacties

  1. Handig!
    Gember in de vriezer gaat trouwens ook heel goed. Het handige is dat een bevroren gemberwordtel heel makkelijk afgeschraapt kan worden met een gekarteld mes en zo heel makkelijk in je eten te verwerken is.

  2. Nou glazig, ik heb er toch een ander woord voor: snotterig. En de smaak van lekkere verse knoflook was ver te zoeken. Het goede nieuws is dat ook ze niet naar oude naar aarde ruikende knoflooktenen smaakten en dat is ook wat waard.

  3. hee, jij hebt het ook gedaan!

  4. een citroen in de vriezer gaat prima,handig bij visschotels

  5. Alleen de vraag…waarom in de vriezer?
    Knoflook is toch een ideale bewaargroente! koel en droog bewaren en ze blijven maanden goed.

  6. Ik vind knoflook helemaal niet goed te bewaren. Het droogt toch vrij snel in en er komen van die akelige naar grotten smakende groene stengels in.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*