Knolselderijfrittata met gestoofde sjalotten en olijfjes

Hierboven had eigenlijk koolraap moeten staan in plaats van knolselderij. Maar mijn biologische groentenleverancier had geklutst bij de levering. P. had de groenten opgeborgen, dus ik wist van niets. Ik pakte mijn koolraap in de middag om hem alvast te raspen, toen ik tot de ontdekking kwam dat het stiekem geen koolraap was. Nadat ik klaar was met mijn hoofd tegen de muur te bonken (ik ben er niet zo’n liefhebber van, snapt u), herpakte ik mezelf en ging aan de slag met de knolselderij voor onderstaande tortilla. Een verrassend lekker resultaat. De knolselderij doet het gezellig met de zoete uitjes en de zoute olijven.

knolselderij, ong. 600 gr., in kleine sliertjes geraspt.
8 uitjes, van die kleine platte of sjalotjes
balsamico
2 theelepels honing
3 eieren
flinke hand geraspte kaas
kleine pittige olijfjes, bijvoorbeeld taggia

Verwarm de oven voor op 175 graden (niet hetelucht).

Stoof de sjalotten op laag vuur min of meer zacht. Blus af met een scheut balsamico, laat dit verdampen en voeg de honing toe. Bak door enkele minuten. Voeg nu de knolselderij toe en schep om, doe dit de komende 15 minuten op laag vuur.
Klop de eieren los in een kom en voeg dan het knolselderijmengsel en de eieren samen.

Vet een lage taartvorm van 28 cm. doorsnede in met wat olie en verdeel het mengsel over de vorm. Bak de tortilla gaat in ongeveer een kwartier. Wanneer de tortilla droog is, verdeel je de kaas erover en de olijfjes en zet je het nog even onder de gril.

Lekker met een stuk brood en een groene salade.

3 reacties

  1. Mooi, weer twee suggesties. Als d’r weer eentje in de groentetas zit ga ik die eens proberen. En ook net de suggestie tegengekomen om ze te pureren met zoete aardappel. Weer drie mogelijkheden om de laatste groente die ik niet lust van m’n lijstje te strepen.

  2. Da’s natuurlijk een fritata. Heerlijk ook met champignons of courgette. Beetje kwark erbij is ook fijn

  3. anne-riet de boer

    Ha, marjolijn, ken je ‘ smaakvrienden’ al? voor mij een onuitputtelijke inspiratiebron.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*