Koken bij de boer met Jonathan Karpathios

Zijn vader liep in zijn mooiste jasje rond. Iets met goud, donkergroen en glimmend. Hij glom uberhaupt, van trots, omdat zijn zoon in het middelpunt stond.

In mijn mailbox trof ik twee weken eerder een uitnodiging van duurzame PR-dame Willa met de vraag of ik zin had om bij de presentatie van Jonathan Karpathios’ eerste boek Echt Eten wilde zijn. Nog voor ik kon antwoorden, zat ook Jonathan zelf in de mailbox. Of ik misschien zin had om, voorafgaand aan de presentatie, in een intiem gezelschap bij de boer te koken? Natuurlijk!

Jonathan is eigenaar en chefkok van Vork en Mes en erg dol op groente; helemaal in mijn straatje dus.

Vegatopiacollega T. had de uitnodiging ook ontvangen en samen werden we opgehaald door mevrouw Karpathios zelf. Als dat niet intiem is!

We werden in het restaurant ontvangen met lekkere cappuccino en toen iedereen, een man of vijftien, was gearriveerd, reden we in busjes naar biologische boerderij de Landyn. Daar vertelden Jonathan en kok Arjen gepassioneerd over de tuin en de onbeperkte mogelijkheden van de groenten die erin groeien.

Daarna gingen we preien uit de grond trekken, bloemen plukken, wassen, snijden, wijntjes drinken en aanhoren hoe Eetschrijver Gerrit-Jan Groothedde vooral zelf erg te spreken was over de door hem gemaakte dressing met mosterd en vlierbloesemolie.

We aten heerlijk van prachtige borden en helemaal voldaan, mede door de lekkere wijn, werden we weer terug naar Vork en Mes getaxied. Daar volgde het officiële stuk: de presentatie en uitreiking van het boek met wederom lekker eten, een signeersessie en als laatste een documentaire over Jonathan met heerlijke bordjes eten op schoot.

Man, wat ging ik voldaan en met een geweldig kookboek rijker naar huis. In onderstaand filmpje een impressie van de leuke dag en daaronder mijn eigen foto’s.

De recensie volgt natuurlijk ook nog op een later moment.

echteten_opening pompoenen_landijn

jonathankarpathios_landijn1

kok_vorkmes_preien GJ_dressing

citroenen_eetbarebloemen

jonathankarpathios_preien

jonathankarpathios_bosuien jonathankarpathios_buitenkoken

jonathankarpathios_buitenkoken2 jonathankarpathios_preienvandebbq

opgemaaktsaladebordje_jonathankarpathios

jonathankarpathios_buitenkoken3 jonathankarpathios_interviewgerstrisotto_jonathankarpathios bonenengepocheerdei_jonathankarpathios

3 reacties

  1. Tja… die dressing wás toch ook vreselijk lekker? Maar ik was er desondanks al na 4 minuten en 26 seconden over uitgepraat! :-D

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*