Kookboek voor meisjes van 8 tot 88

Mo’Media in de mailbox, of ik zin had aandacht te besteden aan het kookboek voor meisjes van 8 tot 88. Ja, wel leuk en vorige week viel het boek op de mat.

Een gesproet meisje met melksnor kijkt me aan vanaf de cover, schattig. Naast het voorwoord staat echter een spannende dame in groen schort met panterslip. Ik pak de chocolade-amandelen er maar vast bij, want dit is echt een boek over vrouwen. Niet een boek over echte vrouwen, blijkt. Bij het bekijken van het tweede meisjesportret (meisjes van plezier) gaat al een neonreclame boven mijn hoofd branden en jawel, achterin het boek lezen we dat de verhalen fictief zijn en niet horen bij de personen op de foto.

Maar het geeft niet, want de styling en fotografie zijn fantastisch, het geheel heeft een mysterieuze uitstraling. De recepten zijn prima -maar niet vernieuwend- en wat mij betreft staat er ook voldoende veggie in.

Kookboek voor meisjes van 8 tot 88 – Mirjam van der Rijst & Marcel van Driel – Mo’Media 2008 – 978 90 5767 328 3

5 reacties

 1. Pas maar op, dalijk reageert Petra hieronder, zoals ze ook op koken.blog deed. Ik had nl dezelfde conclusie als jij!

 2. Edith, dat geeft niet. Ik had inmiddels begrepen dat de dames op de foto wel ‘echte’ vrouwen zijn en geen modellen. Maar de verhalen erbij zijn wel fictief en daarmee is het volstrekt onduidelijk of de recepten dan via de auteurs komen of daadwerkelijk van de dames op de foto’s. Maar dat maakt verder ook niet uit, want het is een prima boek.
  Voor de doorsnee lezer is het ook niet echt interessant waar de recepten vandaan komen, me dunkt.

 3. :-) ik zeg niets meer…! ik zou niet meer durven na mijn gestalk bij Edith!

 4. Op koken.blog reageerde zelfs een van de Indische meisjes dat het toch echt recepten uit haar eigen familie waren..
  Maar je hebt gelijk, het is zeker een leuk boek. Voor de makers jammer dat ze het niet duidelijker hebben gemaakt dat het om echte meisjes gaat met hun eigen recepten, want ik denk dat wij niet de enigen zullen zijn die dachten/denken dat het allemaal zo bij elkaar verzonnen is.

 5. Ik had het een toevoeging gevonden als dat nog ergens had gestaan ja.
  Maar als je iets recenseert kun je toch weinig meer doen dan vertellen wat je ziet en denkt.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*