Koolraapfrittata

koolraapfrittataEerder verschenen recept van mij op Vegatopia, nu ook hier.

Bij het woord koolraap alleen al, rennen mensen weg. Ik quote: “Alleen het woord al zet me vele jaren terug in de tijd, naar oudtante Giene (ze werd 100) die kon niet koken en dat is geen combi met koolraap; gruwel.” Terwijl het best een knuffelbaar geheel is, zo’n koolraap. Leuk paars, stevig, makkelijk te schillen. Maak deze frittata en je bent voorgoed van je koolraaptrauma af.

 

Koolraapfrittata

600 g koolraap, grof geraspt
1 grote gele ui, gehalveerd in dunne ringen
balsamico
1 el honing
1 el mosterd
3 eieren
snuf nootmuskaat
peper en zout
100 g belegen of oude kaas, geraspt

Verwarm de oven voor op 200 graden (of 175 graden hetelucht).
Stoof de ui in een pan met dikke bodem op laag vuur zacht. Voeg een scheutje balsamico, de honing en de mosterd toe. Laat nog enkele minuten op het vuur staan.
Voeg de koolraap toe en schep gedurende een kwartiertje om.

Klop de eieren los in een kom met wat nootmuskaat, een paar draaien van de zwartepepermolen en een snufje zout. Voeg het koolraapmengsel en de eieren samen. Doe de helft van de kaas erbij. Vet een lage taartvorm van 28 centimeter doorsnede in met wat olie en verdeel het mengsel over de vorm. Bak de frittata in ongeveer een kwartier gaar. Verdeel wanneer de frittata goed is, de rest van de kaas erover en zet nog even kort terug onder de gril.

Deze frittata kan ook met knolselderij.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*