Snijbiet is prachtig. De stengels van de mijne waren mooi roze van kleur.
Lauwwarme couscous met snijbiet, amandelen, platte peterselie en een sinaasappel-tahindressing
voor 2-4 personen (met brood en misschien wat partjes tomaat)
175 g couscous
200 g snijbiet
10 g platte peterselie
50 g amandelen, geroosterd
2 el tahin
2 el hüttenkäse
1 sinaasappel
Giet handwarm water op de couscous, ongeveer zoveel dat er 1 cm boven de couscous staat. Laat dit met een deksel op de bak staan en als de couscous gaar is, roer je de korrels door met een snufje zout en een klontje roomboter. Zo voorkom je plakkerige couscous.
Snijd ondertussen de snijbiet fijn (ook de stengels) en bak het kort. Giet er sap van een halve sinaasappel bij roer het dan nog een minuutje om.
Snijd de peterselie fijn, rooster de amandelen en maak een dressing van de tahin, hüttenkäse en sap van een halve sinaasappel.
Meng de couscous met de nog iets warme snijbiet en de dressing.