Lauwe salade met komkommerslierten en sesamdressing

Ik heb van die dagen dat ik eigenlijk niet zo’n enorme trek heb rond etenstijd. Bijvoorbeeld als ik om vier uur al een bara heb weggewerkt..

Lauwe salade met komkommerslierten en sesamdressing

50 gram lekkere noodles (ik had udon, neem liever een beetje een dikkere soort, dan heb je tenminste wat te kauwen)
150 gram aan komkommer
eetlepel sesamzaad
eetlepel amandelen en/of cashewnoten
beetje verse of gedroogde rode peper
limoensap
sesamolie

Halveer je stuk komkommer in de lengte, lepel het vruchtvlees eruit en snijdt er met een handige keukentool of een kaasschaaf dunne slierten van.

Rooster het sesamzaad en leg apart. Rooster dan ook de noten en maal ze in de vijzel. Doe er een beetje fijngesneden peper bij, wat limoensap en een scheut sesamolie, zodat het een dressing wordt. Niet te veel van alles, want de noodles hoeven er niet te zwemmen.

Kook de noodles gaar in licht gezouten water (opletten, niet te gaar, want dan gaat het stom plakken), kun je het afgieten. Niet te dramatisch, er mag best een beetje water blijven zitten aan de slierten. Doe er direct een paar druppels sesamolie bij tegen het plakken. Wok de noodles kort, voeg het sesamzaad toe en meng er van het vuur af de dressing en de komkommer door. Direct op een bord doen, voordat het geheel te warm wordt.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*