Leiden Culinair 2013: leuke vrouwen & kaasbitterballen

“Wat heb jij gegeten mama?” vraagt mijn kleuter. Ik sta met een lullig aangekoekt melkpannetje in mijn handen en kijk hem verbaasd aan. “Hmm? Niks, dit pannetje is van gisteren.”
“Neeeeeheeeeee, wat heb je gegeten met die mensen gisteren??”

Oh! Of ik even wil vertellen wat ik op Leiden Culinair heb gegeten. Dat vertel ik graag natuurlijk. Dit jaar had ik wat leuke dames uitgenodigd die allemaal vega-minded zijn om samen de vegetarische gerechtjes te proeven. Mijn moeder Ellen was er, met wie ik meestal ga. Ook Vegatopia-collega Miranda was van de partij. En Barbera, eigenaresse van De Tuin de Smid, sloot aan. Als laatste kwam journalist Malou, zichzelf na werk nog snel van hakken en jurk ontdaan. Of had de buurman dat nou gedaan? Enfin… het eten: lekker, maar niet reuzespannend. Voorgaande jaren waren er spannendere vegagerechten. Dit jaar aten we Reypenaer kaasbitterballen, gevulde tortellini met Stolwijker geitenkaas en een rauw loempiaatje. De eerste twee waren zeker lekker, maar aan het loempiaatje zat een hele gekke bijsmaak en bovendien bleek de beloofde citroen te missen. Van Dartel kreeg ik voor mijn foodfoto’s een van die mooie leistenen ‘bordjes’ mee, die zij van de recent gerenoveerde Pieterskerk hebben gekregen.

compilatie_LeidenCulinair2013

(kaasbitterballen van Kitch&, tortellini van Dartel, loempiaatjes van Noroc)

Met deze vrouwen was het erg gezellig. Van de regen merkte ik zelfs op den duur helemaal niks meer.

miranda Malou Barbera

3 reacties

  1. Grappig dat ie dat wilde weten!
    Ziet er goed uit. Ik mis alleen een vrouw op de foto! ;)

  2. Ja maar ze zegt toch … met deze vrouwen was het erg gezellig … ;-)

  3. Kaasbitterballen?! En die heb ik gemist……

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*