Leiden-niet-echt-spectacul(in)air

Nog net op tijd ontdekte ik dat de Leidse Lakenfeesten alweer begonnen waren. Daarbij hoort ook het festival ‘Leiden Culinair’. Voorgaande twee jaar was ik ook geweest.

Déjà vu. Veel van hetzelfde, ik zag zelfs gerechten van vorig jaar terug op de kaart. Het aanbod vegetarische gerechten was zo mogelijk nog slechter, maar het is gelukt toch nog wat leuke hapjes te vinden.
Het gezelschap was dit jaar uitgedund, maar dat was ook wel heerlijk. Met zijn tweeën is het makkelijker beslissen waar je wilt eten en het was fijn kletsen zo.
We begonnen met een kaaskroketje met witlof-appelsalade en sinaasappel-tijmmarmelade van Koetjes & Kalfjes.
Op het naburige terras vonden we Viva Italia, die opvallend veel hetzelfde had als vorig jaar. De pizzakar stond er weer, en de artisjok had alleen een andere dip. Wel nieuw (of hadden we die over het hoofd gezien de vorige keer?) was de ravioli met aardappel en taleggio. Lekker! Maar is een truffelsaus niet een beetje standaard tegenwoordig? Het lijkt net de pijnboompithype van jaren geleden.
De dessert-etagère vonden we bij het restaurant van de Hotel Leiden (Haagsche Schouw); champagneijs, florentines, brownie met kokos, mousse, crème brûlée en een pistachecakeje.

Volgend jaar weer? Dan wel met T. die mag dan al veel meer dan alleen de borst, dus dat wordt vast gezellig.

één reactie

  1. Hopen dat hij dan niet net in een grote ontdekkingsfase zit ;). Milena is zo druk met ontdekken en dat is veel belangrijker dan de hapjes van mama. Boterhammetjes gaan er wel in,maar avondeten is een hele missie en dan ben ik al blij als mevrouw de helft op heeft.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*