Lekker naar de boer! – Buitenverwachting

goodies_boerderij_buitenverwachting

Afgelopen weekend was ik bij biologische boerderij Buitenverwachting in Hoogmade, een kwartiertje met de auto vanuit Leiden. Een heel klein paradijsje met dieren, een moestuin met vergeten groenten en voor kinderen een speelveld met onder andere een schattig kabouterhuisje. In de serre staan wat potten met ingemaakt spul en zie je op een bordje dat je ook kaas kunt kopen en wat te drinken kunt krijgen. Ik kocht paardenbloemengelei en pompoenchutney. Elke zaterdag zijn ze open voor publiek.

Aankomend weekend openen trouwens de meeste biologische boeren hun deuren: Lekker naar de boer dus!

2 reacties

  1. Langs deze boerderij ga ik zeker ook een keer! Ik was dit weekend in hoeve Ackerdijk, tegen Delft aan in Schipluiden. Je kon daar zien hoe biologische koeien leven. Ze maken er heerlijk vanille-ijs van. Heel mooi is de specerijen molen die daar staat. Ineens ruikt het naar pepernoten! Het is een kleine molen en kinderen kunnen zelf zien (goede hoogte) hoe de specerijen gemalen worden door de molensteen. Wij hadden dus mazzel dat de molenaar er net aan het werk was!

  2. In Amsterdam hebben we tegenwoordig in Zuid eens in de week een biologische markt. Door de bewoners zelf opgezet en ongelooflijk populair. Er is wel een omslag gaande naar biologisch en vernatwoord volgens mij.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*