Lunchgerechtje: spaghetti met artisjok en rode pepertjes

Een simpel lunchgerechtje voor in het weekend of op je vrije dag. Klaar binnen een half uur. Lekker met een klein stukje notenciabatta en een groene salade.

voor 2 personen
150 gram spaghetti
120 gram artisjokharten, reepjes
lepeltje kappertjes
2 kleine gedroogde chilipepertjes (peperoncino), fijngehakt
1 teen knoflook, fijn gehakt
zwarte peper
lekkere olijfolie
2 eetlepels parmigiano of grana padano
eventueel wat verse fijngehakte peterselie en een beetje beetje citroensap

Zet als eerste je spaghetti op in wat licht gezouten water. Vijf minuten voordat de spaghetti gaar is begin je met het fruiten van de pepertjes en de knoflook in een pan die je lekker kan omschudden. Doe er na enkele minuten de artisjok en de kappertjes bij. De gare spaghetti giet je heel even in een vergiet en daarna direct in de pan. Aanhangend water geen probleem. Schud het enkele minuten om en voeg op het bord de geraspte kaas en wat versgemalen zwarte peper toe.

één reactie

  1. Hm lekker! Dat lijkt me super voor in ’t weekend. Lunchgerechten worden ondergewaardeerd :-)

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*