Maandag: prosecco met frambozen

De maandag was deze week gebombardeerd tot niet-werkdag

In plaats daarvan werd ’t nogal een familiedag. In de ochtend bezocht ik mijn opa en mocht ik weer ooggetuige zijn van al zijn eigenaardigheden (herkenbaar? welnee!). Ik kreeg wat koffie, een krentenbol met kaas en we genoten in de tuin van de kleine musjes en papa-spreeuwen die allemaal voor de kaaskorstjes gingen en het brood links lieten liggen. Rode aanloop-kater Joep kreeg nog wat kattensnoepjes die in de kast lagen en tegen het middaguur stapte ik op.

Onderweg passeerde ik het huis van mijn neef en diens vrouw. Het was lunchtijd, dus mijn achternichtjes (groep 1 en 3) zouden er wel zijn. De aandacht kwam pas nadat de tv uit was en ik heb nog een pizza-date weten te regelen met ze: “alleen als er salami op zit!” Die komen dus binnenkort bij mij, samen met Marijke deeg kneden.

Marijke heeft een klein katje; een lief piepertje: Gioia (vreugde).  Ik wilde er weer langs om mij vrijwillig in mijn handen te laten bijten en had mezelf voor het eten uitgenodigd. De route liep via mijn ouders, zodat ik de auto kon lenen. In mijn planning had ik de welbekende Marijke Factor ingebouwd. Dat wil zeggen dat ik zei tussen half zes en zes uur te komen, maar dat ik gepland had half zeven aan te komen zetten. Stipt zes uur belt ze me bij mijn ouders, of ik er al bijna ben?
Net had ik me laten verleiden door een charmant glas met prosecco en frambozen. Enkele slokjes weliswaar, want ik moest nog rijden – niet dat ik er uberhaupt fraai vanaf zou gekomen, mocht ik een routinecontrole treffen, want ik was mijn rijbewijs vergeten – maar zoiets gooi je niet achterover. En dan had ik het nog niet eens over de toastjes met Morbier. Nee, bij ons mag het altijd wel een beetje bourgondisch, bedacht ik me. Prosecco op maandag, dat is toch decadent zeg.

Half zeven werd het: de brug stond ook nog open: echt. Ik kreeg farfalle met een champignonsaus, een glas witte Bordeaux en een klein katje aan mijn rok.

2 reacties

  1. Jij hebt gisteren alleen maar gegeten?!? En dan ook nog eens alles voor je gemaakt?!?

  2. Prosecco op maandag vind ik een goed begin van de week en wat is er tegenwoordig nog decadent! Genieten!!

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*