Mango-passievruchtkwarktaart

Vandaag wordt onze T. twee jaar en vorige week vierden we dat met onder andere onderstaande taart.

Mango-passievruchtkwarktaart

8-10 stukken

175 g digestives
75 g roomboter
600 g roomkaas
120 g Griekse yoghurt of volle kwark
150 g suiker
4 el bloem
5 eieren (3x het hele ei, 2x alleen de eidooier)
5 el olijfolie
1 mango, het vruchtvlees gepureerd
4 passievruchten
2 el geleisuiker
2 el water

lage taartvorm 30 cm. doorsnede
roomboter om in te vetten

Verkruimel de koekjes met de roomboter in de keukenmachine. Verdeel over de ingevette bakvorm en druk aan met je handen of een lepel. Zet de bodem 10 minuten op 180 graden in de oven.
Klop de roomkaas glad in de keukenmachine, voeg dan de eieren, de yoghurt, suiker, bloem, olijfolie en het mangopulp toe.
Haal de bodem uit de oven, stort de vulling erin en zet opnieuw in de oven. Zet de oven na een kwartiertje terug naar 100 graden en bak de taart dan nog 45 minuten.
Draai de oven uit, zet het deurtje een klein beetje open en laat de taart nu nog 45 minuten in de oven staan.

Laat de taart volledig afkoelen. Lepel de passievruchten uit en doe het vruchtvlees in een klein steelpannetje. Roer er de suiker door en het water. Laat even pruttelen en zet het vuur uit. Als het afkoelt en iets dikker wordt, kun je het over de taart smeren.

Versier verder naar smaak. Of niet. Ik had in elk geval marsepeinen blaadjes en bloemen gekocht, die helaas amper smaak hadden, maar er gelukkig wel prachtig uitzagen op de taart. Mijn ‘2’ was van boterglazuur.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*