Mangomousse met chocolade en kokos

Het gaat goed met het Vegatopia kookboek! We hebben in veel landelijke en lokale kranten gestaan en ik en collega’s waren ook te zien en te horen op radio en televisie. Onlangs stond ik met Ellen in een kookwinkel in Leiden voor een signeer- en kooksessie en konden we leuk ons boek promoten. Ik zal nooit die dame vergeten die zei dat als ze naar vegetarische kookboeken keek haar het kwijlen wel verging (die at nooit groenten, nooit! hoe mal is dat?) en niet te vergeten die komkommerhatende man. Gelukkig vonden alle andere proevers onze koude avocado-komkommersoep wel lekker.
Ergens tussendoor bedacht ik nog een makkelijk dessert.

mangomousse

Mangomousse met chocolade en kokos

voor 4 bakjes

2 rijpe mango’s
1 grote banaan
1 of 2 tl frambozensiroop
rasp van 1 limoen
50 g pure of melkchocolade
1 el kokosrasp
optioneel: 5 g agarpoeder (plantaardige opstijver)

Schil de mango’s en pureer ze samen met de banaan en siroop tot moes. Je kunt de mousse stijver maken met de agar, maar ik vind ‘m zo ook prima. Roer de limoenrasp erdoor.

Smelt de chocolade au bain marie.

Schep de mangomousse in vier kleine schaaltjes, giet de chocolade erop en strooi de kokos erover. Zet ze in de koelkast of, als je in tijdnood zit, in de vriezer om even goed koud te laten worden.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*