Marijke’s verzoek (recept kaassaus met walnoten)

Mijn evengrote, maar toch kleinere zusje vroeg of ik niet eens een eigengemaakt alternatief voor aardappel anders wilde bedenken. Zij vindt dat best lekker eens te eten, maar vindt dat er toch te veel troep in zo’n potje zit om dat ook regelmatig te doen. Ik geloof dat ik het vroeger bij mijn ouders hooguit enkele keren heb gegeten, maar wat me is bijgebleven: zout en romig. Nou, romig lijkt me okee, maar dan moet er wel een beetje smaak aan zitten. Met onderstaande saus kun je dus een ovenschotel maken met aardappels en groenten naar keuze.

Walnoot-kaassaus voor een ovenschotel

Voor 1 ovenschaal (kun je met 2-4 mensen van eten)

35 g roomboter
2 el bloem
enkele el melk
150 g kaas, liefst jong belegen
1 tl oregano
1 klein bouillonblokje
zwarte peper
100 ml crème fraîche
Walnoten, stuk of 20

Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor heen. Laat even ‘bubbelen’ en voeg steeds een eetlepel melk toe. Na 3 eetlepels kun je de crème fraîche erdoor roeren en de kaas erin smelten. Verkruimel er dan het bouillonblokje door en doe de oregano erbij. Royaal zwarte peper erin malen en dan kun je het (in delen) over de groenten/aardappels schenken. Walnoten erover strooien voor je de laatste laag saus doet.

2 reacties

  1. Jippie!
    Ik ben beniewd hoe het gaat worden…Heb je het zelf al getest?

  2. Ja tuurlijk, ik heb het gister gegeten.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*