Melkchocolade-espressomuffins

Zaterdagavond lagen we gezellig herenigd op de bank met een film aan. Nu vind ik zelden een film leuk. De meeste genre’s die voorbij komen op televisie vind ik niet zo veel aan; ben erge fan van de kijkhuisachtige films. Sowieso vind het het moeilijk rustig en geconcentreerd te blijven zitten voor een film, alleen als het me echt grijpt. In het filmhuis gaat wel, want dan is er weinig afleiding en kom je door zo’n groot scherm en veel geluid er helemaal in. Maar thuis… Ik kon gisteravond ook echt alleen maar aan één ding denken. Maar hoe zou ik het doen? Pas toen ik het bedacht had dook ik de keuken in. Dat het inmiddels half tien was maakte niet uit. Dan zouden we ze zondadochtend als ontbijt naar binnen kunnen werken naast cappuccino.

Zou het door het weer komen van de afgelopen twee dagen dat ik ineens trek heb in zoiets verwarmends als melkchocolade-espressomuffins? Of kwam het door die gezellige dikke reep Tony Chocolonely die ik uit de supermarkt meenam? De muffins zijn niet te zoet en er zit een subtiele espressosmaak aan.

Melkchocolade-espressomuffins
voor 6 stuks

160 gr. melkchocolade
100 gr. roomboter
100 gr. suiker
2 (biologische) eieren, gesplitst
150 gr. cakemeel
2 kopjes espresso (is ongeveer 80 ml. maak niet 1 kop espresso met meer water, want dan is het een lungo en levert het te weinig smaak op)
snufje vanillepoeder

Plaats een grote pan op het vuur met een klein laagje water en hang een andere pan erop (au bain marie). Zorg dat de tweede pan het water niet raakt.
Smelt de chocolade grotendeels en doe de boter erbij. Draai op een gegeven moment het vuur uit en laat nog even staan, roer er de hete espresso door en wacht tot de roomboter en de chocolade helemaal gesmolten zijn.
Haal de pan met de ingrediënten uit de pan met water en zet op je werkvlak. Roer er eerst de suiker door, dan de eidooiers en het snufje vanillepoeder. Meng er dan beetje bij beetje het cakemeel door en zorg voor een gladde massa.
Klop de eiwitten stijf en spatel het voorzichtig door het chocolademengsel.

Bak in een muffinvorm een klein uurtje op het rooster in het midden van de oven op 160 graden.

4 reacties

  1. Lekker!
    Mar in welke supermarkt koop jij Tony’s? Ik koop die ook wel eens, maar heb ze og nooit in een supermarkt zien liggen, helaas.

  2. Ik heb deze meegenomen uit een grote Digros (Dirk enz.).

  3. In Nederland zijn inmiddels ruim 400 verkooppunten van Tony’s Chocolonely. Op http://www.chocolonely.nl staat een handige zoekfuntie om een winkel in jouw buurt te vinden. Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*