Meringue met rodevruchtencoulis

Twee eiwitten keken me verlangend aan vanuit hun bakje. Zachtjes fluisterden ze iets over meringues. Nou vooruit dan, een dessert had ik nog niet gepland.

Meringue met rodevruchtencoulis

2 eiwitten
110 g suiker
rood fruit

Klop de eiwitten stijf, tot ze gaan pieken. Klop er dan beetje voor beetje de suiker door. Bedek een bakplaat met bakpapier en maak ongeveer 10 hoopjes eiwit.
Ik heb de meringues in 50 minuten gebakken op 110 graden. Op Twitter schrok iemand zich echter een hoedje, toen ik het over mijn (blijkbaar) korte baktijd had.

Mijn meringues waren knapperig van buiten en lekker plakkerig van binnen. Andere ervaringen zijn welkom!
Laat de meringues volledig afkoelen.

Het is lekker om de coulis friszuur te maken, om tegenwicht te bieden aan de zoete meringue. Ik pureerde frambozen met wat aardbeitjes en aalbessen. Voor twee personen is een handje rood fruit genoeg.

5 reacties

  1. Hmm, lekker! Zalig, al dat zomerfruit.

  2. Wat klinkt dat lekker zeg en die foto!!!

  3. Dit ziet er super uit. En ik kijk nergens raar van op, wat meringues betreft. Bij mij mislukt het regelmatig.
    Wat een leuke website heb je trouwens. Ellen

  4. Hoi Annemieke, wat een ontzettend leuke site zeg. Ik volg je ook al op twitter en je maakt echt de leukste dingen. Het stukje over Leiden Culinair, vond ik ook erg leuk om te lezen.

    Groetjes Pauline

  5. Wow, wat een complimenten zeg! Dankjewel :)

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*