Mijmergedrag & Home Made Zomer

Elk jaar in mei word ik wat sentimenteel. Ik zwijmel dan bij de gedachte aan zwoele avonden, surf naar steeds weer diezelfde webcam in Rome om even te loeren naar het Pantheon en krijg nogal de neiging om ladingen knoflook en olijfolie te gebruiken. Ik krijg dus last van ernstige verlangens naar het zuiden.

Van de week ontwaakte ik in mijn bed, het was vroeg en buiten hoorde ik zwaluwen. Ineens flitste er een beeld door mijn hoofd van een weg in Rome. Geen spannende weg, maar eentje langs vierkante kantoorgebouwen, ergens in de wijk San Lorenzo was het. We aten er ijs en er stond en nogal uitgebrande auto aan de stoep.
Vreemd vond ik het, ineens zo’n herinnering, aan zomaar een straat tijdens een tripje jaren geleden.

Ineens wist ik het: kapstokjes! Herinneringen die in je hoofd zitten, onbewust, en die getriggerd worden door bijvoorbeeld geuren, beelden en in dit geval geluid. Die zwaluw. Misschien wel in combinatie met die voorbij scheurende brommer?
En ik snap ook waarom ik in mei altijd van dat weekdierengedrag vertoon. Wij gingen de afgelopen jaren in mei op vakantie: Rome, Frankrijk, Toscane. Sicilië was in september, maar toen waren er vast ook zwaluwen.

Enfin. Dit jaar gaan we niet weg, dat bespaart wel zo leuk en ik vind op vakantie gaan met een baby niet fijn. Met zo’n vakantieloze zomer voor de boeg, moet ik de zomer maar in huis halen. Yvette’s zomer, om precies te zijn.

Hij viel zo -floep- op mijn deurmat. Letterlijk zelfs, want de envelop was op het laatste moment bezweken onder zijn gepassioneerde inhoud en hing een beetje lullig in onze brievenbus. Het boek zelf lag op de mat.

Binnenin een lieve boodschap van Yvette in haar prachtige handschrift. Een cadeautje, omdat een stukje uit mijn recensie op Vegatopia van haar vorige boek (Home Made Winter) op de achterflap is gekomen en ze blij is met mijn woorden. Nou, daar ben ik op mijn beurt dan wel weer een beetje trots op eigenlijk. Mijn zinnen op de achterkant van een prachtig kookboek!

C. showt dus onze nieuwste aanwinst voor de keuken. En ja, C. is ook Home Made. ;)

p.s. Voor wie ook de aspergetaart gaat maken: 1,5 kilo asperges moet 1,5 bos asperges zijn. Dat heb ik bij Yvette nagevraagd. Nou goed, het boek wordt vast binnenkort vast weer herdrukt.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*