Novello & novello

Je zou door die nogal overweldigende stroom van feestgerechten haast vergeten dat het gewone culinaire leven ook nog doorgaat.
We zijn gewend dat vanaf eind voorjaar een onophoudelijke stroom van ‘nieuwe’ producten van het land komen. Onder andere asperges, aardappeltjes, aardbeien en eind van de zomer en begin van de herfst natuurlijk de paddenstoelen.
Maar ook nu is het de tijd van nieuwelingen: wat dacht je van nieuwe, jonge wijn en dito olijfolie?

novello_novello

Deze nieuwe, verse olijfolie (novello) van Sicilië, handmatig geoogst in oktober, ruikt naar versgemaaid gras. Hij is heerlijk zacht en ik kocht ‘m bij Foodelicious.

Novello is de Italiaanse broer van de Beaujolais (is er vanaf eind november). Ik houd wel van een zacht wijntje en fiori d’inverno is mijn favoriete jonge wijn. Ik kocht een doosje online bij Egbert van der Vegt.

En over nieuw gesproken…aan jullie heel veel moois gewenst voor 2015*!

(het jaar van Vegatopia – het kookboek natuurlijk!)

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*