Nul procent vet, 100% procent gezond verstand

In de supermarkt zag ik een jong stel. Van het type net afgestudeerd-HBO. Zij laadde wel zes pakken cornflakes in de kar. Ondertussen dirigeerde ik het peutertje met zijn miniwinkelwagen richting het melkschap. Ik verwachtte elk moment dat links van mij de HBO dame opdook om een graai te doen in het vak met magere melk. In plaats daarvan hoorde ik een leuk gesprek rechts van mij. Twee mannen, beiden in dezelfde outfit en waarschijnlijk uit de bouw, discussieerden over de soort zuiveldrank die ze mee zouden nemen. “Nee zeg, ik mot geen nul procent vet!” “Huh”, sprak de ander. “Jaha”, vervolgende de één, “dat zit vol met suiker hoor, daar hebben ze alleen het vet uitgehaald.”
Ik wilde de goede man wel zoenen vanwege zijn kennis. Juist omdat ik het bij hem niet zou verwachten. Uiteindelijk besloten ze maar gewoon water te drinken bij de boterham.

Wie van plan is het jaarlijkse lijnvoornemen weer uit de kast te halen, moet even gluren naar dit aardige stukje van Karin Luiten. Niet diëten, maar eten met je gezonde verstand, dat is het credo. En genieten van de normale dingen die je wel eet in plaats van de hele dag light en dan ’s avonds schuldig voelen om dat ene chocolaatje.

Mijn peuter gaat ondertussen vrolijk etend het nieuwe jaar in. Zo trok hij vandaag in de winkel gewoon even een bakje druiven open om er eentje uit te jatten en stond hij bij een plateautje waar hij net niet op kon kijken te springen en riep ‘chocola!?’ Het was overigens een rolletje vlees, dus nam ik hem maar mee naar de blokjes boerenkaas.
Ojee, al dat gesnaai van mijn kind, zou dat wel goed komen? Nou, als je bedenkt dat hij nog voor het middaguur op eigen verzoek al drie stuks fruit op had..

Gezond verstand, ik zei het al. En Karin ook.

P.s. Over Karin gesproken; de culinaire scheurkalender van haar en Onno Kleyn kan weer opgehangen worden. Met ergens halverwege januari….

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*