Oerwortels en pizza met tijmknoflookchampignons

Vanavond laat komt P. weer thuis van een weekje ernstig ontspannen in de Oostenrijkse bergen. Ik ben zo vlijtig geweest het huis aan kant te brengen. Zo direct maak ik een pizza met kastanjechampignons die met olijfolie, verse tijm  en knoflook hebben geknuffeld. Dan komt hij thuis en ruikt het huis heerlijk naar gebakken pizza.. die vervolgens al in mijn buikje verdwenen is. Ja, je kunt natuurlijk niet alles hebben.
Ah, ik vermoed dat hij de pizza van verre al heeft geroken, want ineens laat hij weten enkele uren eerder al te arriveren.

Oerwortels met peterselie, komijn en koriander
Ik nam onlangs oerwortels mee naar huis. Ze komen in verschillende kleuren; rood, paars, geel. Op Wikipedia schrijft iemand iets raars over oranje wortels:

The western carrot emerged in the Netherlands in the 15th or 16th century, its orange colour making it popular in those countries as an emblem of the House of Orange and the struggle for Dutch independence.

Landen, embleem? Als er een kern van waarheid in zit en iemand weet er meer over dan hoor ik het graag. Vooralsnog klinkt het mij vreemd in de oren.

Wat kun je ermee? Misschien wel heel bijzondere dingen, maar ze smaken gewoon als wortels. De een wat bitterder en de ander meer zoet. Ik ga ze raspen en er een salade van maken met wat komijn,  koriander en peterselie.

3 reacties

  1. Nou er was wel iets dat we eerst alleen maar witte wortels hadden (nee! geen rettich!) dat zie je ook op die schilderijen in het Rijksmuseum

  2. Hoi Annemieke,

    Ik heb gehoord dat dat van die wortels een broodje aap verhaal is. Maar op veel Engelse site kom je dit verhaal wel tegen!
    Een vraagje: Waar heb jij die oerwortels gehaald?

  3. Een broodje aap dat ze bestaan?

    Ik kocht die van mij bij Lindenhoff.
    http://www.lindenhoff.nl/

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*