Olijven op de achterbank

Ik heb het idee de laatste tijd rond etenstijd vaker weg dan thuis te zijn. Zo ook gister. Na tandartsbezoek (jaa, ik mag weer een jaar eten!) en boodschappen voor mijn eetdate met Tertia en Christiaan aankomende zaterdag, begaf ik me weer richting oma. Laat ik het samenvatten door te zeggen dat ze er niet zo vrolijk meer bij ligt en het gewoon gehad heeft. Dat ze nog wel eet, komt vooral doordat ze het aan mij beloofd heeft nadat ik haar erop aangesproken had.
Mijn moeder zit er nog vaker dan Marijke en ik en had gistermiddag behoefte aan wat afleiding. Zoals gewoonlijk had ze moeite met echt zeggen wat zij wilde doen en moesten wij enkele keren zeggen dat zij mocht kiezen en wij wel zouden meehobbelen.

Even later zaten Marijke en ik tussen de geitenlammetjes en kleuters op het stro bij Het Geertje. Alle volwassenen (moeders en een enkele vader) stonden aan de kant en hun kroost in het stro. Maar daar laten wij ons niet door tegenhouden. Wij wilden wel een geitje op schoot en ons exemplaar liet zich Marijke’s haar en mijn trui-touwtjes heerlijk smaken.

Een taartje en druivensap in het zonnetje, gesprekje met een kipje dat ik bijna lanceerde toen ik mijn benen over elkaar sloeg dat onder de tafel stond te wachten op vallende kruimels en groene peperkaas voor thuis.

Nog even de stad in gelopen, bezoekje gebracht aan onze favoriete deli, olijven meegenomen en ja, het was alweer na zessen toen we op de achterbank van de auto olijven zaten te snoepen.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*