Ondertussen in Leiden… (Bocconi)

Ik ben blij weer terug in de stad te zijn. Het was prima wonen een dorp; een goede pizzeria, het eiland om lekker te wandelen. Maar laten we wel zijn, elke keer drie verdiepingen omhoog en omlaag in het portiek en telkens hetzelfde rondje door het dorp is niks voor mij.
Ik wil graag kiezen waar ik vandaag weer heen ga lopen en rol mijn boodschappen het liefst zo naar binnen.

Gistermiddag belandde ik met mijn gezelschap in de Burgsteeg, alwaar ineens twee nieuwe winkels geopend waren. Eentje waar ze koffie en thee verkochten en je het ook kon afhalen en de ander waar wij naar binnen gingen, de kleine espressobar en traiteur Bocconi. Met een Siciliaanse uitbater staat er natuurlijk een vitrine met cannoli en andere zoetigheden. Ongevuld helaas, want het was al laat op de zaterdag. Daar moet ik dus snel nog maar eens voor terug komen. De cappuccino was er prima.

De pasta’s worden gemaakt van het biologische kamut (“oergraan”) en de polenta van bio griesmeel. Je kunt er verse pasta’s kant-en-klaar afhalen, maar ook om zelf thuis nog te koken. Keuze uit verschillende sauzen.
Tramezzini serveren ze er ook, voor zover ik weet is dat het enige punt in Leiden waar je die kunt krijgen.

En stukjes pizza, tiramisù, crespelle, smoothies, olijfolie uit vat… ik zou haast selectief vergeten dat ik een beetje rustig aan moet doen met geld, zo na de verhuizing.

Ik nam een zak orzo mee voor thuis.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*