Oogsten in Drenthe

Ik weet niet wat voor ’n rosé mijn schoonouders schenken, maar jee, na twee glazen was het vrijdagavond al lekker ingedaald. Nu ben ik toch wel zo’n beheerst type dat niemand dat merkt, maar een derde glas weigeren lukte al niet meer. De schade kon worden terug gebracht tot een halfje.

Ik zat in Drenthe twee dagen, want daar wonen ze. Ze hebben een enorme tuin met appel-, peren- en pruimenbomen. In de moestuin staan onder andere aardappels en bieten. De snijbiet zag er lekker uit, maar de bietjes waren nog niet groot genoeg.

Een aantal van de al wat grotere uien heb ik geoogst om op de pizza te doen. Ik ben namelijk door P.’s vader verleid om pizza te maken. En passant vroeg hij of ik niet toevallig zin had om pizza te maken. Ik geloof dat ik dat altijd doe als ik er ben, ze vinden het erg lekker. Ik heb rozemarijn door het deeg gedaan en het lekker laten rijzen in de zon. De uien heb ik zacht en zoet gestoofd voordat ze op de pizza gingen.

4 reacties

  1. Jaaa! Je hebt het deeg laten rijzen!

  2. Ik heb ook niet gezegd dat het niet nodig was of mocht, maar dat ik het vaak niet deed, omdat als je een snelle pizza wilt maken en je gaat het vervolgens laten rijzen, het geen snelle pizza meer is.

  3. Het klinkt wel erg goed, laten rijzen in de zon!
    Je zou bijna denken dat je veel zuidelijker was dan in Drenthe!

  4. In de Zuid-Hollandse zon kan het ook best, je moet het alleen op een warme dag doen en beschut neerzetten (uit de wind). In het kozijn op een hete dag wil ook nog wel ’s lukken.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*