Oogsten in het oosten

Het is oogsttijd. En dat was te merken toen ik vorige week bij mijn schoonouders was. De maaidorsers hadden bezit genomen van de tarwevelden. Soms denderde er ’s nachts eentje voorbij en schudde ik bijna mijn bed uit.

Het was erg fijn in het oosten. Natuurlijk betreurenswaardig dat ik de eerste dagen ziek was, maar daarna hebben we de schade leuk ingehaald. We konden zelfs elke ochtend uitslapen, omdat opa en oma de ochtendhonneurs waarnamen. In ruil daarvoor ‘moest’ ik wel koken. Mijn schoonouders missen me dan ook wel een beetje nu we weer thuis zijn.

Wat heb ik eigenlijk allemaal geoogst in het Oosten?

We gingen naar twee (!) buffelboeren en een schapenboer in Overijssel, bezochten het schattige Festival der Zoete Verleiding, reden naar de Duitse supermarkt en aten poffertjes in Kabouterland.

caprese_nederlandsebuffelmozzarella rabarberkruisbescompote_buffelijs

We aten goed. Onder andere twee keer caprese met buffelmozzarella van verschillende Nederlandse buffelboeren. Hierover later meer. We aten ook door mij gemaakte pizza’s van de steen en voor het dessert maakte ik rabarber-kruisbescompote (uit de tuin) en die aten we met vanille-buffelijs en een stukje Lindt pure chocolade met Fleur de Sel.

uitdeduitsesupermarkt

Ik plunderde de Duitse supermarkt en drogist. Met Vegatopiacollega Tertia werk ik aan een artikel over producten uit de Duitse supermarkt. Daarover later dus meer.

oudserviesDrenthe

Ik val vaak als een blok voor oud servies. Hierboven zie je een vooroorlogse schaal van een keramiekfabriekje uit Maastricht en een mooie kan met Venetiaanse schildering uit Engeland. Beide kocht ik op marktjes in Drenthe. Ik zal binnenkort eens meer schrijven over mijn liefde voor oud servies.

nectarinesinwijn_toet biologischechurros

Op het schattige Festival der Zoete Verleidingen at ik een amandeltaartje met nectarines in rode wijn van Toet en biologische churros.

zuivel_orvelte_schapenboerzwolle schapenmelkijsje  Copkoe

We kochten biologische kaas in het prachtige museumdorpje Orvelte en bezochten op de weg terug naar Leiden De Vreugdehoeve, een schapenmelkerij in Zwolle. Daar aten we een erg lekker schapenijsje en dreumes C. bereed een koe. Voor thuis namen we schapenyoghurt en Mècorino mee, een zacht kaasje*.

(*latere noot: heerlijk, de Mècorino. Maar bij de schapenyoghurt had ik het idee dat er een ongewassen schaap naast me aan tafel zat)

3 reacties

  1. Wat ziet dat er allemaal heerlijk uit!

  2. Leuke blog! Die Lindt met fleur de sel vind ik superlekker. Ik kende ‘m nog niet, maar pas had iemand had ‘m meegenomen uit Duitsland. Het gekke was dat mijn moeder deze chocolade juist niet lekker vond. Ben benieuwd naar je artikel over Duitse delicatessen (en servies :) !

  3. Leuk stuk en heel herkenbaar. Ik heb twee dagen geholpen op Festival Zoet en moet eigenlijk wel glimlachen om dat ‘schattige’. Van Toet at ik een Tarte au Citron; nooit eerder gehad, maar het smaakte goed.
    Ik ben erg benieuwd naar je stuk over de liefde voor oud servies.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*