Open kaastaartjes met wortel, bosuitjes en balsamico

geitenkaastaartjesBinnenkort op de site: een winactie met Italiaanse inslag, nog wat gezwijmel over Italië en meerdere productrecensies. Maar nu eerst een recept!

Open kaastaartjes met wortel, bosuitjes en balsamico

voor 10 taartjes

250 g peen
100 g doperwtjes uit de vriezer
200 g feta
125 g belegen kaas
zwarte peper uit de molen
2 eieren
10 bladerdeeg
5 stengels bosui

Snij de peen in kleine blokjes en kook of stoom ze beetgaar. Stoom/kook op het laatst de doperwtjes mee. Laat de groenten afkoelen.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.

Prak de feta fijn en roer er de belegen kaas en de eieren door. Breng op smaak met wat peper. Meng de groenten door dit mengsel.

Leg de plakjes bladerdeeg (zonder papiertjes!) recht voor je. Leg in het midden in de breedte van elk plakje een ‘rolletje’ met vulling. Plak de punten en zijdes aan dezelfde kant aan elkaar (de punten rechts’onder’ en rechts’boven breng je naar elkaar en zo ook links), zodat er een schuitje ontstaat. Je laat de bovenzijde dus open. Je mag ze ook dichtmaken, maar dan heb je pakketjes in plaats van open schuitjes. En envelopjes of driehoekjes kunnen natuurlijk ook.

Bak de taartjes in ongeveer een kwartier bruin in de oven en laat iets afkoelen.

Bak ondertussen de in ringen gesneden bosuitjes in wat boter zacht.

Serveer de taartjes met de bosuitjes en een drupje of plensje lekkere balsamico erover. Wij hadden er ook mango-azijn van Foodelicious bij.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*