Oranjebloesemmeringues

Twee eiwitten over. Daar maak je natuurlijk even wat meringues mee.

Oranjebloesemmeringues

2 eiwitten
110 g suiker
drup vanillesiroop/snuf vanillesuiker/vanillemerg/aroma/enz.
1 tl oranjebloesemwater

Klop de eiwitten stijf, tot ze gaan pieken. Klop er dan beetje voor beetje de suiker door. Bedek een bakplaat met bakpapier en maak ongeveer 10 hoopjes eiwit.
Bak de meringues in ongeveer een uur op 100 graden. Ze mogen ook langer, maar ik vind het wel lekker dat ze plakkerig van binnen zijn en bros van buiten.

Laat ze volledig afkoelen voordat je ze van het bakpapier plukt.

(zie ook mijn recept voor meringue met rodevruchtencoulis)

2 reacties

  1. Mmm! Ik hou van meringues, dit is leuke variatie en ga ik zeker een keer maken! :)

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*