Pappardelle met kapucijners, doperwten en tuinbonen

pastametkapucijners

Pappardelle met kapucijners, doperwten en tuinbonen

voor 4 personen

300 g pappardelle
25 g boter + 50 g pecorino of parmigiano reggiano

1 kilo tuinbonen (in peul)
750 g doperwten (in peul)
500 g kapucijners (in peul)
1 kleine courgette
125 g crème fraîche
citroenschil (zest, alleen het dunne gele laagje van de schil) van 1/2 citroen
zout en zwarte peper uit de molen
klontje boter om in te bakken

Zet een grote pan met gezouten water op voor de pappardelle.

Dop de tuinbonen, doperwten en kapucijners. Kook de tuinbonen enkele minuten, schep ze uit de pan, laat ze een beetje afkoelen en haal de buitenste velletjes eraf (dubbeldoppen).
Kook de kapucijners ondertussen een minuut of tien. Doe er de laatste twee minuten de doperwten bij.

Doe de pappardelle in de pan met gezouten kokend water.

Snijd de courgette in stukjes en bak enkele minuten in wat boter. Voeg de tuinbonen, de doperwten en de kapucijners toe en bak nog twee minuutjes.

Schep de crème fraîche en citroenschil erbij en breng op smaak met zout en peper.

Giet de pappardelle af en doe meteen terug in de pan, zodat er nog wat aanhangend kookwater mee komt. Roer er meteen de boter en pecorino (of parmigiano) door. Roer dan de groenten/bonensaus en de pasta door elkaar en serveer meteen.

Lekker met nog een frisse salade ernaast.

3 reacties

  1. Het is heerlijk!! Ik kon alleen verse tuinbonen vinden. Heb daarom diepvrieserwten toegevoegd; ging prima! Mijn kinderen vonden het minder, ze moesten wennen aan pasta zonder ‘rode saus’.

  2. Lieze en Lize haha.

    Joh, maar maak je nooit pasta pesto of met room ofzo? Is ook geen rode saus…

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*