Passievrucht-citroenmelisse granita

Granita is een halfbevroren ijsdessert op basis van water. Meestal gaat er suiker in, maar ik vermoed dat ik niet in een Siciliaanse bajes beland als ik dat ’s een keer achterwege laat.

Passievrucht-citroenmelisse granita

Voor 2 personen

200 ml water
1 passievrucht
1/2 citroen
10-15 blaadjes citroenmelisse (afhankelijk van de grootte van het blad), plus enkele ter decoratie

Kneus de citroenmelisse in de vijzel en pers de halve citroen uit. Haal (met een zesteur of een mesje) wat citroenschil van de citroen en hak dit fijn.

Vul een vriezerbestendig bakje of flesje met het water, de citroenmelisse, het citroensap en -schil en het vruchtvlees van de passievrucht.

Leg het mengsel enkele uren in de vriezer. Haal het uit de vriezer als het halfbevroren is en er ijskristallen zijn gevormd. Om het iets gladder te maken, kun je het nog in de blender doen.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*