Pastinaak tarte tatin

Pastinaak tarte tatin

Voor 3-4 personen:

300 g pastinaak, plakjes van ong. 3 mm
2 + 1 eetl. fruitige olijfolie
1 eetl. honing
snufje zout, versgemalen zwarte peper
50 g walnoten (het kan ook met een handje pijnboompitten, maar pas op voor pijnboompittenleed)
1 eetl. citroensap
1 kleine teen knoflook
100 g zachte geitenkaas
2 eetl. creme fraiche
4 plakjes bladerdeeg
30 g parmigiano reggiano, geraspt

Schil en snijd de pastinaken.

Verwarm eerst de oven voor op 200 graden en bekleed de vorm met bakpapier.

Meng 2 eetlepels olijfolie met honing, een snufje zout en peper en verdeel dit over de bodem van een lage ovenschaal (diameter 28 cm.). Verdeel hierop dakpansgewijs de pastinaak.
Stamp 25 gram walnoten tot kruim en verdeel dit over de pastinaak. Klop het citroensap met 1 eetlepel olijfolie en een gevijzelde teen knoflook door elkaar, sprenkel dit eroverheen.

Snijd het bevroren bladerdeeg ‘op maat’. Roer de geitenkaas los met 2 eetlepels crème fraiche en besmeer het bladerdeeg hiermee. Druk de plakjes vervolgens met de besmeerde kant naar beneden op de taart.

Laat in 30 minuten in de oven gaar worden. Keer de taart voorzichtig om met behulp van een ovenvast bord en verwijder het bakpapier. Rasp de parmezaanse kaas erover en druk de resterende walnoten erin. Zet nog enkele minuten onder de grill. Lekker met een salade van sla met groene kruiden.

9 reacties

  1. Klinkt erg lekker!
    De eerst volgende keer dat er weer een pastinaak in het groentepakket zitten, zal ik dit eens maken!
    Dnak voor het recept! :-)

  2. Ik ga het ook een keertje maken!

  3. Annie Hoftijzer

    bedankt voor dit lekkere recept, ga het deze week zeker maken

  4. Post update maart 2011 met verbeterde verhoudingen.

  5. Ik heb op Twitter al veel over dit recept gelezen en ik wilde het als leek eens uitproberen. Als ik het goed begrijp is de ‘vorm met bakpapier’ hetzelfde als de ‘lage ovenschaal’. Of vergis ik me?

  6. heb gelezen over je recepen met pastinaak zou dat ook willen maken maar waar vindt ik dat? zou je willen een mail zenden waar ik dat vindt,? ps in de hlaize zeker niet de groene wel te verstaan

  7. Hier in Nederland kun je het in de biologische winkels kopen.
    Dat ging ik je ook mailen, maar je mailadres geeft een bounce…

  8. Paula Burgerhout

    update maart 2011 recept pastinaak tarte tatin, kan ik hier een verbeterd recept opvragen?
    Thanks, ik ga vrijdag deze taart maken, lijkt me heerlijk.
    vriendelijke groet, Paula Burgerhout

  9. Paula, hierboven is de geupdate versie, dus die kun je gewoon maken :)

Laat een reactie aan Barbara achter Annuleer reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*