Patat, pannenkoeken en ijs met een parapluutje

Waar denk je aan bij kindermenu’s? Inderdaad: keuze uit patatjes, een pannekoek en natuurlijk een bol mierzoete vanilleijs toe met een parapluutje erin.

Dat kan anders, vinden dame Susan, ik en nog heel veel andere mensen. Daarom is Susan druk bezig aan een site om eetgelegenheden op te verzamelen die wel hun best doen om iets leuks voor kinderen neer te zetten. Want patat, dat kunnen we ook best thuis maken. De nieuwe generatie culikids wil meer. Of in elk geval hun ouders, die weten dat hun kinderen meer dingen lekker vinden dan het kindermenu-eten.

Ik draag aan dit initiatief bij wat ik kan (helaas minder dan ik zou willen, want vergevorderd zwanger en andere prioriteiten zoals een kinderkamer in orde maken enz.) en wil jullie bij deze oproepen om restauranttips door te geven via Smulpaapje.

7 reacties

 1. Suzanne van Roon

  Hele goede ervaringen met Praq. Al jaren de favoriet van mijn kids. Ze zijn nu 9 en 11 dus eten gewoon mee in andere restaurants. Met name de gewone aanmaaklimonade en de tomatensoep zijn favoriet bij hun!

 2. https://www.verkadefabriek.nl/kindermenu

  Je kan er heerlijk eten, ook leuk en lekker, gezond en verantwoord voor de kids!

  Op zondagmiddag kunnen ze er ook heerlijk spelen.

 3. Poffertjes en pannenkoeken met groenten erin!
  Verder gewoon hetzelfde eten als van de volwassenen maar met kleinere porties en het eten opleuken door de groentes te versieren. Bijvoorbeeld door met bakvormen leuke figuren te maken.

 4. Een heel leuk restaurantje voor ouders én kinderen vind ik Bidou in Amsterdam-Oost. De ouders eten Frans/Mediterraan en de kindjes kunnen hun eigen pizza maken in minipannetjes. In de speelhoek kunnen ze een schort en koksmuts uitzoeken en als de pizza naar wens is mag het pannetje in de gemetselde speelgoed-oven. De koks pakken de pizza’s aan de andere kant aan en bakken ze in een echte, grote houtoven (leuk om mee te koekeloeren). Jij als ouder kunt gerust vier gangen dineren, want als je kinderen zijn uitgegeten en jij nog aan het hoofdgerecht moet beginnen is daar alweer een hompje deeg met chocoladechips. De kids kleien er heerlijk op los, jullie hebben alle tijd en bij de koffie peuzel je samen de koekjes op -een vonds! Het eten is niet op vegetariërs gericht, maar er zijn genoeg alternatieven. http://www.bidou.nl

 5. Wat supergoed. Wat mij betreft ergernis nummer 1 als het gaat om buiten de deur eten met kinderen. Patat, vieze Gore knakworst!/frikandel/kipnuggets. Géén groenten, géén keuze en al helemaal niet vegetarisch. Wanneer je om een alternatief vraagt krijg je vaal holle blikken en geirriteerde reacties Grote onderschatting van kindersmaak en in feite gewoon schandalig. Erzijn restaurants die het wel goed doen, maar die zijn zeldzaam.

 6. Hm, ik vind het wat overdreven. Als kind is het toch niet zo erg om frietjes te eten? Als wij uit eten gingen vroeger vond ik ijs met een parapluutje in ieder geval een feest. Welk kind zit er nou te wachten op parelhoen en zeekraal?

 7. Nee hoor, met friet is niks mis. Lekker, uit een kar op de markt of thuis uit de frituurpan.

  Maar als ik uit eten ga, verwacht ik wel meer dan friet en aangezien mijn oudste net zo graag andere dingen eet, betaal ik liever voor iets met wat meer smaakuitdaging.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*