Pepermolens met kleur van Le Creuset

Ik en kleur. Moet ik daar nog wat over kwijt? Nee toch? Wie ook van kleurrijk houdt, mag trouwens alvast het Vegatopia kookboek op zijn wenslijst zetten. Alle gerechtfoto’s zijn inmiddels helemaal af en nu werk ik nog aan een laatste eindsprint fotografie en samen met de anderen aan teksten en de laatste zaken. Daarna mag de vormgever losgaan. Maar ik kom jullie eigenlijk wat anders moois laten zien…

IMG_8425pepermolens

Dit zijn namelijk prachtige, gekleurde peper- en zoutmolens van Le Creuset. Ik was op slag verliefd toen ik zag dat ze nieuw in het assortiment waren. Het kleine, lelijke pepermolentje uit mijn studententijd mag eindelijk gaan, mijn reuzemooie olijfhouten pepermolen krijgt vierkleurenpeper in zijn buik, de gammele, oude Duitse Pfeffermolen mag witte korrels draaien en de nieuwe gele is voor zwarte peper, want die gebruik ik het meest. In de turquoise (pardon, Caribisch blauw) gaat grof zout.

Eigenlijk wil ik ook wel de groene ‘rozemarijn’ (what’s in a name) en de oranje, maar er zit toch een limiet aan het aantal peper- en zoutmolens dat een mens nodig heeft, nietwaar? Ze kosten 32,90 euro per stuk en zijn te koop in kookwinkels en via de site.

gekleurdecreusetpepermolens

(PR-foto: Le Creuset)

Ik heb die tic ook met de pannen van Le Creuset. Ik heb een rode, paarse en gele, maar heb nog niet het gevoel dat mijn collectie compleet is. De plank is vol, maar ik blijf graag dromen. Als roze mijn kleur was, zou ik deze limited edition trouwens niet kunnen laten staan.
Voor de, eveneens nieuwe, RVS pannen, die enorm reflecteren en dus alle keukenkleuren opzuigen, ga ik geheid zwichten. Dat weet ik nu al.

Voor wie zich afvraagt of ik de nieuwe reclamedame van dit merk ben: nee dat ben ik niet. Ik heb nu eenmaal een enorme zwak voor de gekleurde keuken van dit merk. Misschien moet je me binnenkort wel hysterisch en kwijlend uit de Le Creuset signature shop in Amsterdam afvoeren*.

*p.s. ik heb ook nieuwe gekleurde cappuccinomokken, binnenkort een foto.

één reactie

  1. *kwijl*
    Prachtig…. Ik wil ze allemaal! (dit druist geheel en al in tegen mijn consuminderpogingen, maar le creuset is gewoon niet te weerstaan)

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*