Pijnboompittenleed

De door ons zelfgemaakte reuzeravioli gevuld met cantharellen/pittige kaas smaakten bitter. Nog geen verdachte zaak.
De appeltaart smaakte ook bitter, maar dat wijtte ik aan de citroenschilletjes die erin waren gegaan.
Vanochtend aan het ontbijt smaakte de boterham roomboter met pruimenjam ook bitter. Pruimenjam bitter? Ik krabte achter mijn oren.

De Napolitaanse espresso die er achteraan kwam sloeg echter alles. Die is al bitter van zichzelf natuurlijk, maar zo knallend bitter dat de tranen uit mijn ogen schoten, vond ik toch wat frappant.

Ineens bedacht ik me dat sommige pijnboompitten (bepaalde Chinese) een bittere nasmaak kunnen veroorzaken dat wel een week kan aanhouden. Dat had ik ergens gelezen, maar zelf nog nooit last van gehad.

Tot nu. Wat een leed! Ik heb geen zin meer om te eten, want dat continue bittere smaakje gaat echt de keel uithangen

Hier lees je er meer over. De daders zijn de pijnboompitjes van Zonnatura; donderdagavond at ik ze in een salade. Ik heb die wel vaker gehad, maar vanaf nu ga ik toch beter letten op de vorm, want ik wil deze soort nooit meer eten. Ik had qua smaak al wel een voorkeur voor die lange, die iets geuriger zijn en minder “stopverfachtig” (dat laatste is niet mijn term), maar je ziet ze minder vaak.

Wat het pijnboompittenleed verzacht is dat mijn lief vanavond weer terug komt uit Oxford, waar hij een praatje op een congres moest houden. Nu maar hopen dat hij niet iets lekkers mee terug neemt! (<- dat is er één voor de boeken)

6 reacties

  1. Mja dat laatste klinkt wel een beetje gek…
    Maar wat heb je dan gegeten als alles wat je eet giftig smaakt?!? Dat had ik begin deze week namelijk!!

  2. Heeee!! volgens mij heb ik dit vorige week ook gehad! en ik zit net een boodschappenlijstje te schrijven met daarop ´pijnboompitten´… ga dus vandaag maar op zoek naar de Europese!

  3. Klary, heb je er lang last van gehad? Vandaag is de vierde dag. Ik heb er minder last van met thee en heel zout (drop) of heel zoet (chocolade). Maar bij brood, fruit en zaken die al bitter van zichzelf zijn is het erger.

  4. ik had het niet heel erg, een beetje bittere smaak achter in mijn keel, ik dacht ´o ik zal wel wéér verkouden worden´! het duurde een dag of 4. Alleen als ik iets at, en dan ook niet zo erg dat ik op zoek wilde gaan naar de oorzaak, alleen toen ik jouw verhaal las viel er een kwartje…
    Wil nu eigenlijk een handje pijnboompitten eten bij wijze van experiment.. maar ben te bang!

  5. Als experiment? Brr. Waar had je je pijnboompitten gehaald? Ik heb inmiddels van iemand anders gehoord die er ook last van had gehad en dat waren dezelfde pijnboompitten als die ik had.

  6. Ik ben er ziek van geweest. Je wilt eigenlijk niets meer eten, want die smerige smaak komt iedere keer terug. Waarom halen ze die troep niet uit de handel. Hoe en waar kan je aankaarten dat deze pijnboompitten niet gezond zijn, je smaak verpesten. Ik had ze gekocht bij de C1000. Ik heb het aan de bedrijfleider doorgegeven, maar ze liggen nog in de schappen. Je kan aan de verpakking niet zien dat het om Chinese pitten gaat.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*