Pindakaas-speculaasmuffins

Ineens heb je het: pindakaas en speculaas, dat moet echt geweldig lekker smaken samen. Of het iets te maken had met mijn peuter die graag cashewnotenpasta op zijn kerststol wilde, weet ik niet, maar het bleek een voltreffer. Ik weet dat er sceptici zijn, maar heus: ze zijn heerlijk. Tenzij je niet van pindakaas houdt. Of speculaas. Oh, en je kunt er ook overgebleven kruidnootjes in doen, in plaats van speculaasjes.

Pindakaas-speculaasmuffins

voor 8-12 muffins

200 g bloem
5 g bakpoeder
snufje zout
100 g suiker
5 el pindakaas
75 g roomboter, op kamertemperatuur
1 groot ei of 2 kleine
60 g speculaasjes
100 ml volle yoghurt
ook nodig: muffinvorm en cakepapiertjes

Meng de bloem met het bakpoeder en een snufje zout. Roer er met een garde de suiker, pindakaas en roomboter door tot je grove klontjes hebt.

Meng er dan het ei (of de twee kleine eieren) door en de yoghurt. Als je een medium formaat ei hebt, begin dan met 1 ei. Breek de speculaasjes en doe ze erbij.

Het beslag moet nat zijn, maar niet druipen. Je moet het van een lepeltje afschrapen, in plaats van dat het zelf naar beneden zakt, zoals met cakedeeg. Als je denkt dat het beslag nog iets te droog is, doe er dan een tweede ei bij.

Doe de cakepapiertjes in de vorm. De vorm die ik gebruik is vrij laag, dus ik had twaalf lage muffins. Als je hogere muffins wilt, dan kun je er ongeveer acht maken met bovengenoemde hoeveelheden.

Bak de muffins mooi bruin in ongeveer 30-45 minuten in een oven van 175 graden. Eet ze dezelfde dag nog op, want muffins drogen snel uit.

2 reacties

  1. Ik ben GEK op pindakaas. Deze muffins MOET ik dus ook een keer maken! Recept sla ik op!

  2. Wat een speciale combinatie, pindakaas met chocolade lijkt me ook wel wat

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*