Pistachepesto

Ik zit al een poosje in mijn traditionele winterdepressie (en nee, die behoud ik liever niet enkel en alleen omwille van de traditie en ja het is echt volkomen toevallig dat ik dit schrijf op blue monday) en helaas lijkt hij dit jaar wat langer te duren dan anders met een hoop gekwakkel erbij ook nog.
Kunnen de eerste bollen uit de grond alsjeblieft hun neusje laten zien en kan de mist optrekken? Nee, nog niet? Goed, dan breng ik zelf wat zon in huis met deze pistache ‘pesto’.

Werkelijk goddelijk. Roer de pistachepesto royaal door al dente gekookte pasta of gebruik als dressing bij een salade(wrap). Onderstaande hoeveelheid is genoeg voor 2-4 personen.

pistachepesto

Pistachepesto

200 g pistachenoten (ongeveer 100g gepeld gewicht)
90 ml fruitige extra vergine olijfolie
1 kleine teen knoflook
25 g parmigiano reggiano

Pel de pistachenoten, verwijder indien mogelijk de bruine velletjes en maal de noten fijn in een keukenmachine (met hakmes). Voeg de olijfolie, knoflook en kaas toe en maal fijn tot een soepele pesto. Mocht je geen kaas willen gebruiken, voeg dan meer noten toe of wat minder olijfolie.

één reactie

  1. Hierbij een straaltje licht… :-)
    Met die pistachepesto moet je humeur inderdaad gelijk een stuk verbeteren.
    Krijg nu spontaan trek in een of andere lekkere zomerse pastasalade!

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*