Pittige chapati met tomatensalsa, spitskool en kerriesausje

Bij Xenos hadden ze chapati (wok roll heet dat dan, honig, 6 stuks) liggen voor onder een euro. Maar eigenlijk lijkt het stiekem meer een tortilla met komijn erop. In ieder geval toch wel leuk. Ze kwamen van pas toen ik gister bedacht dat ik een kerriesausje wilde maken. Dat moest dan ergens overheen en dat ergens werd gevulde chapati.

Chapati gevuld met verse tomatensalsa, gebakken spitskool en courgette met kerriesausje
voor 2 personen

oprolbare chapati, 6
220 gram smaakvolle,
rijpe tomaten
1 teen knoflook
1 ui
7 bladen spitskool
1/2e courgette
1 bakje veggiestukjes (ik had een half bakje quorn en een half bakje vegaballetjes liggen, maar iets anders wat je lekker vindt kan ook)
beetje roomboter
zout, peper

Snijd de bladen spitskool in dunne reepjes. Idem voor de courgette. Wok de groenten tot ze wat zachter zijn. Bak ondertussen in een koekenpan de veggiestukjes in wat boter. Terwijl dit op staat kun je de tomatensalsa maken; maal de tomaten met de ui en knoflook grof met de staafmixer. Breng op smaak met een beetje zout. Voor de kerriesaus meng 4 delen slasaus met 1 deel milde yoghurt en roer er een paar theelepels kerriepoeder doorheen. Maal de pepermolen erboven. Proef of er genoeg kerrie inzit. Besmeer een chapati met een lepel tomatensalsa, leg er een schep groenten op en wat van de veggiestukjes. Rol het geheel op. Bak de gevulde en opgerolde chapati in de koekenpan die je nog hebt staan bruin. Als de pan te droog is, voeg dan wat boter toe. Leg op een schaal of borg en lepel er royaal het kerriesausje over.

2 reacties

  1. Lekker weer, ik heb inderdaad gewoon tortilla’s gebruik. Ik had wat chilisaus door de spitskool gedaan (en mijn eiwitbron was kip, of mag ik dat hier niet zeggen ;-))

  2. Wat leuk dat je een ouder recept van mij uit de stofkast hebt getrokken!

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*