Polentafrieten

polentafrieten2

Polentafrieten

voor 3 personen

125 g polenta (maisgriesmeel)
1 tl grof zeezout
600 ml water
3 tl oregano
80 g kaas belegen
10 g boter
rechthoekige bakvorm (ong. 20×30 cm), arachide-olie of zonnebloemolie

De polenta maak je op dezelfde manier als in dit recept voor polentapunten. Ik schrijf het hieronder nogmaals op.

Doe het maisgriesmeel in een pan met dikke bodem. Doe het zout erbij, de oregano en het water. Breng aan de kook en roer goed. In ongeveer drie kwartier tot een uur tijd krijg je nu een dikke massa. Je blijft de hele tijd roeren, zodat het niet aanbakt.
Roer er nu de kaas door en de boter.

Vet de bakvorm in met boter. Stort de polenta in de vorm en egaliseer de massa met de achterkant van een natgemaakte lepel. Werk snel, want de polenta stijft snel op.
Laat de polenta enkele uren opstijven en snij er dan frieten van.

Verwarm de olie in je frituurpan tot 180 graden. Bak de polentafrieten goudbruin. Doe dit in kleine porties, anders plakken ze in de pan aan elkaar. Strooi er nog wat zout over.

2 reacties

  1. Even voor de goede orde. 60 ml moet toch zeker 600ml zijn?

    Overigens heb ik instant polenta meel gebruikt. Heeft iemand daar ervaring mee?

Laat een reactie aan db achter Annuleer reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*