Pompoen gevuld met risotto en geroosterde groenten

Kan nog net hè, pompoenen? Ik zag de lambada’s alweer op de markt liggen, dus ik durf al bijna niet meer. Maar wie weet gaat het in maart of april nog enorm vriezen en willen jullie allemaal risotto serveren in een pompoen. Nou kijk aan, daar heb ik nu een leuk recept voor!
Nadat de risotto eruit geschept is, bewaar je de uitgeholde pompoen gewoon. Daarmee kun je de volgende dag soep maken. Afhankelijk van het weer een kruidige met veel komijn of een frisse met wortel en sinaasappel.

gevuldepompoen

Pompoen gevuld met risotto en geroosterde groenten

2 biologische oranje (hokkai) pompoenen, middelgroot formaat
250 g peterseliewortel
250 penen
250 g knolselderij
klont boter
1 ui
300 g risotto
1 lt heet water, 2 bouillonblokjes
100 parmigiano reggiano of grana padano
handje pompoenpitten (niet die uit bovenstaande pompoen komen, maar van die kleine groene uit de winkel)

Was de pompoenen goed en snijd de stelen eraf (en een stuk van het vruchtvlees), zodat je een dekseltje hebt. Zet de pompoenen met ‘deksels’ erop op een bakplaat in de oven. Zet de oven naar 150 graden en laat de pompoenen in een uur zacht genoeg worden. Zet de pompoenen weg om af te koelen tot je ze gaat vullen.

Zet de oven naar 200 graden.

Snijd de peterseliewortel, penen en knolselderij in kleine blokjes. Schud ze even om met wat olijfolie, stort ze op een bakplaat en rooster de blokjes in ongeveer een half uur gaar.

Maak ondertussen de risotto. Zet de bouillon klaar.
Snipper de ui en bak in een klont roomboter in een paar minuten glazig. Voeg de rijst toe en bak weer enkele minuten. Ga nu los met je risottoritueel: scheutjes water, roeren of water erop en dan met rust laten. Wat je wil.

Rooster intussen de pompoenpitten.

Als de risotto halverwege is, ga je de pompoenen uithollen. Verwijder eerst voorzichtig de pitten en gooi die weg. Schraap dan, om meer ruimte voor de risotto te maken, nog iets van het vruchtvlees eruit. Houd dit even apart.

Zodra de risotto bijna klaar is, roer je de kaas, de geroosterde groenten en het pompoenvruchtvlees erdoor.

Schep de risotto in de pompoenen en strooi er de pompoenpitten over.

één reactie

  1. Tiny Daled-Verplanke

    Ik ga voor de pompoen met risotto en geroosterde groentes. Ik experimenteer graag met pompoen, pastinaak en knolselderij.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*