Proost

Het is de laatste dag van het jaar. Voor het eerst zijn we samen (of eigenlijk met zijn drieën) thuis. De buikbaby vuurwerkt al de hele dag een beetje mee in mijn buik; een beweeglijk ding is het.

Ik blik terug op de laatste paar weken van het jaar, waarin ik weliswaar zo’n beetje continu ziek danwel verkouden was, maar ook een hoop heb gedaan.

De Underground Boeren Kerst Nacht Markt. Helaas was ik te ziek om er heen te gaan, maar kwamen er wel lekkernijen mijn kant op: soep van Lizet Kruyff, pompoenhummus en bietendip van mijn collega’s van Vegatopia en pittige amandelen door Didi van Haren, gekocht door Alice.

Winterkwarktaart met een laagje kastanjecrème en dulce de leche. Gemaakt door mijn heren.

En in de laatste uren van dit jaar ‘planten’ wij een boom in de kamer van de nieuwkomer. We plakken de stam van een hoge, prachtige, kleurige muursticker op de muur. En morgen plakken we er symbolisch de blaadjes op.
We hebben oliebollen en appelbeignets van het Vlaamsch Broodhuys en wat lekker kaasjes op toast.

Op naar 2012 zonder goede voornemens, maar wel met een heertje erbij en veel kook-en eetplezier.

6 reacties

  1. Toch was het wel een beetje stil zonder jullie …

  2. Oh, maar als ik dat geweten had, had ik de gulle meenemer ook een zakje met gedroogde Iraanse citroenen voor je meegegeven (http://www.eediete.nl/keuken/?p=840). Daarvan wilde je laatst toch weten waar ik ze kocht?

  3. Ja klopt! Ben ze zelf nog niet tegengekomen trouwens.

  4. Mail me anders ff je adres, dan stuur ik je er een paar toe.

  5. dag rozemarijn. mag ik het recept van de winterkwarktaart? of blijft deze geheim.
    we watertanden bij de foto.
    groetjes annabel

  6. Annabel, de basis zoals deze http://www.rozemarijnkokenenfoto.nl/herfstkwarktaart/ en dan als top dulce de leche (kun je zelf maken) en de kastanjecrème kwam uit een potje.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*