Risotto met gepofte gele biet en geroosterde pastinaak

500 gele biet
500 g pastinaak
1 ui
250 g rijst geschikt voor risotto
ongeveer 700 ml groenten/tuinkruidenbouillon (1,5 blokje)
75 g kaas, (jong) belegen
Paar pijnboompitten of walnoten

Was de ongeschilde bieten en verpak ze per stuk in aluminiumfolie. Leg ze op een bakplaat in de oven op 175 graden. Rooster ze in ongeveer een uurtje gaar. Je moet er met een vork makkelijk in kunnen prikken.
Schil de pastinaken en snij ze in blokjes van een vierkante centimeter. Leg ze in een grote ovenschaal of bakplaat en giet er wat olijfolie over en strooi er zout en peper over. Schud even om, spreid uit tot een enkele laag en zet de schaal bij de bieten in de oven. Rooster ze in ongeveer 50 minuten mooi bruin.

Snipper de ui en fruit in een klont roomboter. Voeg de rijst toe. Giet er dan in delen de bouillon op. Blijf extra water toe toevoegen wanneer de rijst nog niet gaar is en stop als de rijst gaar en smeuïg is.
Roer er de kaas door en breng de risotto verder op smaak met zout en peper.

Rooster de pitten of noten.

Trek de schil van de bieten en snij er enkele flinterdunne plakjes vanaf. Snij de rest in blokjes. Roer de blokjes biet en het grootste deel van de pastinaak door de risotto. Schep de risotto op de borden. Schep er de plakjes biet op, de rest van de pastinaakblokjes en de noten.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*