Risottoburgers

risottoburgersHet is idioot. Begin januari en nu al veel ballen in de lucht en wilde plannen. Enkele weken geleden pleitte ik er nog voor om dit jaar met zijn allen minder hysterisch te doen. Het is maar goed dat ik het slechts over ons internetgedrag sprak, want ik voel me ondertussen zelf al aardig door het dolle heen.
Voor Stek Magazine, een van mijn opdrachtgevers, maakte ik pompoenrisotto met nog wat lekkers erbij. Wat dat is kunnen jullie lezen in het magazine van februari, dat gratis als app te downloaden is.
We lunchten ermee, maar de heren hadden niet zo’n trek en dus bleef er veel over. Ik maakte de dag erna van de overgebleven risotto burgers: de risotto was droog genoeg geworden om ballen van te vormen. Die drukte ik plat, haalde ze door de bloem en bakte ze in een flinke laag hete olie. Als je echt een foolproof en knapperig laagje wil hebben, dan wentel je de burgers eerst door bloem, dan door geklutste eieren en als laatste door paneermeel of panko.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*