Rodekoolsalade met sinaasappel en pistachenootjes

Ik behoor tot een geheim genootschap. Al eerder besloot een lid naar buiten te treden, dus nu kan ik het ook net zo goed doen. Mensen die rode kool graag combineren met tahin, die vind je in ons clubje. Klary Koopmans is er ook dol op. En ik dus ook. Misschien is het wat ijdel, maar ik heb aan tafel wel tien keer tegen mijn tafelgenoten geroepen hoe heerlijk mijn salade was. Echt. Een blijvertje. Ik denk dat het Klary ook wel kan bekoren.

De rode kool moet je heel fijn raspen. Ik doe dat met een mandoline op een fijne stand. Ik heb een van mijn keukenwanten opgeofferd: het is een mandolinewant geworden. Als ik die om mijn hand doe, wanneer ik de mandoline hanteer, kan de EHBO doos in de badkamer blijven.

Rodekoolsalade met sinaasappel en pistachenootjes

Voor 4 personen (bijgerecht)

250 g rode kool
2 sinaasappels
1 el citroensap
1 el olijfolie
1 el tahin
1 el water
1 el zure room
50 g pistachenootjes

Rasp de rode kool. Snijd de schil van de sinaasappels en snijd het vruchtvlees in blokjes. Hak of vijzel de pistachenootjes fijn. Klop citroensap, olijfolie, tahin, water en zure room door elkaar.

Meng de rode kool, sinaasappel, pistachenootjes en de dressing. Breng eventueel op smaak met wat zout en peper, maar ik vond dat niet nodig. Gelijk opeten, anders worden de nootjes zacht. Maar je kunt de pistaches natuurlijk ook pas later toevoegen.

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*